15 aankomende webdesign trends en website-inspiratie voor 2021

Jij bent vast ook begonnen met het verkennen van de webdesign trends voor 2021. Neem even de tijd om na te denken over de websites die je de afgelopen maanden hebt gezien. Er zijn waarschijnlijk een handjevol die je opvallen op basis van hun gebruiksvriendelijke interface en aantrekkelijke lay-out.

Hetzelfde geldt voor de websites met een vreselijke gebruikerservaring - ze blijven bij je en kunnen je zelfs een negatief gevoel over het merk geven. Wat zijn de (opkomende) trends in 2021 voor website-ontwerp?

1. Dark Mode en Low Light UX Web Design Trends

Steeds meer bedrijven beginnen versies van hun website in de donkere modus aan te bieden, en we denken dat deze trend in het ontwerpen van websites in 2021 zal blijven groeien. De donkere modus en andere gebruikersinterface opties bij weinig licht bieden gebruikers een site of app met weinig contrast die is gemakkelijker te zien in omgevingen met weinig licht. Je ziet steeds vaker een licht-naar-donker-schakelaar die op elke pagina van de website verschijnt, zodat gebruikers kunnen schakelen tussen lichte en donkere versies terwijl ze door verschillende pagina's scrollen. Ben jij van mening dat de populariteit van schakelaars voor donkere modus op websites zou kunnen leiden tot meer zwart-wit web ontwerpen in 2021?

2. Modern minimalisme: inspiratie voor eenvoudig web ontwerp

Modern design is niet alleen esthetisch aantrekkelijk om naar te kijken, maar veel moderne website voorbeelden bieden een eenvoudige en gestroomlijnde gebruikerservaring. Een zeer minimaal ontwerp zonder flitsende functies die bezoekers afleiden met als doel om bijvoorbeeld meer informatie te vinden of een afspraak te maken. Het maakt het voor de bezoeker makkelijk om relevante informatie op deze site te vinden.

Maak ook gebruik van een variatie op de hamburger navigatie, een veel voorkomende UX-webdesign trend voor mobiele websites. Hoewel we deze navigatiestijl niet altijd aanbevelen voor de desktopversie van een webdesign, versterkt het zeker het minimalistische effect van deze eenvoudige website. Welke navigatie heeft de voorkeur van jouw bezoekers?

3. Storytelling en interactieve webdesign voorbeelden

Interactieve website-elementen zijn steeds populairder geworden, en deze UX-webdesign trend zal in 2021 centraal staan ​​in responsive webdesigns. Consumenten brengen meer tijd door op websites die responsive en interactieve features gebruiken. Helaas kunnen dergelijke UX-ontwerp trends duur en tijdrovend zijn om te implementeren. Er zijn al meer geautomatiseerde ontwikkelingsprocessen ontstaan, welke de kosten drukken voor bedrijven die unieke, interactieve functies op hun sites willen. Hoe interactief vinden jouw bezoekers jouw website?

4. Roterende animaties: een opkomende trend in webdesign die voor extra interesse zorgt

Het gebruik van de roterende animatie trend is een mooie manier om gebruikers nieuwsgierig te maken naar meer, want elke keer dat je de startpagina vernieuwt, zie je een nieuwe en innovatieve (merk)video. Leuke verrassingen laten bij gebruikers, elke keer dat ze jouw website bezoeken, een unieke ervaring achter. Laat jij al een unieke ervaring achter bij jouw bezoekers?

5. Innovatieve webdesign voorbeelden van UX-aangedreven diagonale lijnen

In de afgelopen jaren hebben nieuwe website-ontwerpen rechte, horizontale lijnen gebruikt om secties op webpagina's te scheiden. Het gebruik van diagonale lijnen biedt de gebruiker een duidelijk en interessant pad om de pagina te volgen. Gebruik diagonale lijnen en door scrollen geactiveerde animaties om de aandacht van gebruikers op de pagina te trekken en hen aan te moedigen te blijven lezen.

Deze combinatie van diagonale lijnen en animatie is het perfecte voorbeeld van hoe verschillende opkomende webdesign trends met elkaar kunnen worden geïntegreerd om een ​​prachtige, moderne website te produceren met een interessante gebruikerservaring. Combineer jij al?

6. Niet-traditioneel scrollen trekt doelgroepen op moderne websites

Er zijn steeds meer websites die met verschillende scrol technieken werken voor een unieke gebruikerservaring. Typische scroll ervaring is natuurlijk verticaal. Horizontaal scrollen is een UX-ontwerp trend die op een goede manier disruptief is, de aandacht van gebruikers trekt en tegelijkertijd eenvoudig en functioneel blijft. In 2021 verwachten wij meer nieuwe website-ontwerpen te zien die gebruikmaken van verschillende vormen van niet-traditioneel scrollen. Wil jij weten hoe wij dit gedaan krijgen?


Werken met Oberon!

Twee schuddende handen

7. Verloop kleurenschema's: kleurrijke website-inspiratie voor 2021

Toen Instagram in 2016 een nieuwe naam kreeg, merkten mensen het nieuwe verloop logo zeker op. Het was zo anders dan de populaire stijl in die tijd, maar hun beslissing om gradiënten te moderniseren had invloed op het ontwerp als geheel. Verloop kleurenschema's zijn nu populairder geworden onder creatievelingen bij het zoeken naar nieuwe inspiratie voor het ontwerpen van websites. De verwachting is dat er komend jaar steeds meer gradiënten zullen worden verwerkt in nieuwe website-ontwerpen, naast andere trends in het ontwerp van websites in 2021. Waarom maak jij hier nog geen gebruik van?

8. Embedded video: website-inspiratie voor homepages in 2021

Het gebruik van een video op de startpagina van je website is een van de beste webdesign trends voor 2021. Wanneer gebruikers een website bezoeken, krijgen ze meteen een indruk van de partij, wat ze doen en hoe het team met elkaar omgaat. We raden je aan video's op jouw startpagina te gebruiken als je in 2021 een nieuwe website maakt. Dit heb jij vast al gedaan, toch?

9. Voorbeelden van moderne websites met door scrol geactiveerde animaties

Een interessante UX-ontwerp trend, die de afgelopen jaren populairder is geworden, zijn scroll-animaties. Dit type web ontwerp toont visueel ontwerptalent en front-end ontwikkelingsvaardigheden, en het verhoogt ook de tijd op de pagina en de betrokkenheid. Zolang de animaties jouw doel niet wegnemen of gebruikers niet in verwarring brengt, kan deze web ontwerp trend in 2021 een zeer effectieve manier zijn om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om te converteren. De verwachting is dat dit soort functies in 2021 zullen verschijnen onder responsive design en UX-trends. Ben jij al bezig met scroll-animaties?

10. Creatieve kleurbranding als trend in het ontwerpen van websites in 2021

Een andere webdesign trend voor 2021 is de meerkleurige branding-look. Het evolueren naar een nieuw website-ontwerp met een merk op basis van pagina of product. De kleur verandert wanneer de gebruiker navigeert en interactie heeft met elementen op de pagina. Dit webdesign helpt de gebruiker door de site te navigeren en bouwt onbewuste associaties op met producten of servicepagina's uitsluitend op basis van kleuraanwijzingen. Ga jij voor een meerkleurige branding-look?

11. Ontwerpen met diepte en dimensie

Het gebruik van slagschaduwen en verschillende kleuren om diepte toe te voegen is in opkomst. Platte ontwerpen die er driedimensionaal uitzien, visueel aantrekkelijker zijn en gebruikers naar de volgende stap van het verkoopproces leiden. Enkele van de meest voorkomende technieken voor plat ontwerp 2.0 om meer diepte aan web ontwerpen toe te voegen, zijn onder meer het gebruik van slagschaduwen, verlopen of tweekleurige kleurenschema's. Heb jij al diepte aangebracht in jouw website?

12. Grote aandacht trekkende titels: supergrote inspiratie voor webdesign

In onze gehaaste samenleving willen gebruikers snel en efficient bedient worden en zitten zij niet te wachten op veel en onnodige informatie. Om deze reden past het ontwerp zich aan en omvat het grote, vetgedrukte titels en verkorte berichten om het publiek snel te bereiken en de tijd om te converteren te verkorten. De grotere koptekst tags worden meestal gecombineerd met een veel kleinere subtekst kopie als er meer informatie nodig is, vergelijkbaar met de minimalistische benadering. Is de minimalistische aanpak iets voor jou?

13. Trek de aandacht met abstracte vormen in web ontwerpen

Een andere trend in webdesign is het gebruik van abstracte vormen. Het gebruik van unieke vormen biedt gebruikers een extra element van intriges. Het gebruik van abstracte vormen en afbeeldingen kunnen gebruikers geïnteresseerd houden. Ga jij voor abstract?

14. Dynamische bestemmingspagina's en responsive webdesign in 2021

Moderne websites gebruiken dynamische, responsieve bestemmingspagina's. Gebruikers betrokken houden op een eenvoudige, statische bestemmingspagina is moeilijk, dus door responsieve web ontwerp elementen toe te voegen, zoals animatie en interactieve functies, kunnen gebruikers langer op de pagina betrokken blijven. Interactieve en geanimeerde pagina-elementen zijn geweldige voorbeelden van het gebruik van creatieve ux-webdesign trends om een ​​saaie bestemmingspagina dynamischer te maken. Hoe creatief is jouw webdesign?

15. Gedetailleerde voetteksten zullen web designs onderscheiden in 2021

In de loop der jaren zijn voetteksten van websites vaak over het hoofd gezien of weggelaten uit het algehele web ontwerp - tot nu toe. Een web ontwerp trend die opvalt, zijn 'footer-boosts'. Wat ooit werd gebruikt om contactgegevens of een aanmeldingsformulier op te geven, is overgegaan in een ruimte met aanvullende elementen van de startpagina. Zo kan je extra elementen in de voettekst ruimte opnemen waardoor het nu voelt als 1 geheel. Voelt jouw website al als 1 geheel voor jouw bezoekers?