Digitaal bureau Oberon zet in op snellere digitale transformatie met overname Qikker

Met ontzettend veel trots en enthousiasme kunnen we berichten dat Oberon branchegenoot Qikker Online over neemt. Met de acquisitie van de specialist in digitale klantomgevingen verbreden wij ons dienstenpakket en worden we de belangrijkste speler op het gebied van maatwerk e-commerceplatformen in Nederland.

Met Qikkers expertise in het snel en efficiënt ontwerpen en ontwikkelen van digitale klantomgevingen en Oberons jarenlange ervaring in het ontwikkelen van technisch-complexe maatwerksoftware zijn we dé partner die klanten van A tot Z kan bijstaan bij de ontwikkeling van strategische platformen en digitale klantomgevingen.

Middels het volgende persbericht heeft Oberon dit wereld kundig gemaakt;

Persbericht Oberon inzake overname Qikker

Platformbouwer Oberon neemt branchegenoot Qikker Online over. Met de acquisitie van de specialist in digitale klantomgevingen verbreedt Oberon zijn dienstenpakket en wordt het een van de belangrijkste spelers op het gebied van maatwerk e-commerceplatformen in Nederland.

Het Amsterdamse Qikker is gespecialiseerd in het snel en efficiënt ontwikkelen van digitale klantomgevingen. Met de overname van het bedrijf vergroot Oberon zijn product- en designteam en kan het sneller schakelen om tot een MLP (Minimum Loveable Product) voor klanten te komen. Oberons jarenlange ervaring in het ontwikkelen van technisch-complexe maatwerksoftware levert vervolgens producten op die makkelijk zijn te onderhouden en schaalbaar blijven. Zo kan het bedrijf klanten van A tot Z bijstaan in een langetermijnrelatie.

Short subtitle under photo

Partner over de hele linie

Hans-Peter Harmsen, oprichter en Managing Director van Oberon is verheugd dat het bedrijf klanten over de hele linie nog beter kan bedienen. Daar is zeker in deze tijd behoefte aan. “De coronacrisis heeft digitalisering en digitale transformatie in een stroomversnelling gebracht. We helpen onze klanten met deze beweging mee te gaan door in een korte tijd een uniek digitaal platform neer te zetten.”

Hans-Peter benadrukt dat e-commerce platformen verder gaan dan enkel webshops. “Het zijn online platformen met een strategisch en commercieel doel. We zien dat het belang van deze platformen in de huidige tijden enkel is toegenomen. Door onze krachten met Qikker te bundelen kunnen we onze klanten nog completer en sneller van dienst zijn.”

Joost Cornelissen, directeur van Qikker: “Onder onze klanten merkten we dat de behoefte aan meer technologische expertise met de tijd toenam. Met de technische kennis van Oberon zorgen we ervoor dat we na een efficiënte productlancering nog jarenlang een stabiele partner van onze klanten kunnen zijn.”

Joost treedt na de integratie toe tot de directie van Oberon. Ook de veertien medewerkers van Qikker verhuizen mee. Zij komen te werken op het nieuwe kantoor van Oberon aan het Barentszplein 7 in Amsterdam. Na de overname telt Oberon circa vijftig medewerkers.

Oberon

Met ruim 27 jaar ervaring is Oberon een van de oudste technische digital agencies van Nederland en bekend om zijn vakmanschap en creatie van unieke digitale platformen. Klanten van het bedrijf zijn o.a. T-Mobile, Oerol, IDFA, BAM en Raleigh.

Qikker

Joost Cornelissen en Michiel Willekens richtten Qikker in 2011 op vanuit de gedachte dat online ontwikkeling ook efficiënt, doelgericht en binnen budget zou moeten kunnen. Klanten van Qikker zijn o.a. ThiemeMeulenhoff, Greenchoice, en Chickslovefood.

React is de slimste keuze

React is een heel ander spelletje dan simpele scriptjes maken met jQuery. React is serieuze softwareontwikkeling.
Bij Oberon hebben we top front enders die dit tot in de puntjes beheersen en altijd op de hoogte zijn van wat er nieuw is.

Bij Oberon kiezen we React voor de ontwikkeling van websites, web-applicaties en apps omdat React een elegante manier biedt om web-applicaties te ontwikkelen; omdat de code er netjes en onderhoudbaar van wordt; omdat de eindproducten een veel natuurlijkere 'feel' hebben.

Moderne technologie voor moderne webapplicaties

React stelt ons in staat om moderne single page applications (SPA's) te bouwen. Hiermee laden pagina’s snel en creëren we een vloeiende gebruikerservaring.

Met behulp van Server Side Rendering wordt het tonen van pagina’s nog sneller en zijn onze websites toch geheel geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Morbi purus libero, condimentum lacinia purus luctus, dignissim faucibus dolor. Integer at mi nec sem venenatis tempus. Nullam et gravida mauris, vel aliquam sem. Duis eget congue erat. Donec mauris ex, maximus sit amet nulla nec, bibendum mollis diam. ”

Name of the person Role

Company

Weten of microservices interessant zijn voor jou?

Een website is nooit helemaal af en heeft onderhoud nodig. Dit geldt zowel voor de inhoud (die grotendeels zelf aan te passen is) als voor de techniek. Met een Qikker Strippenkaart koop je vooraf een aantal strippen, die staan gelijk aan een aantal uur.

  • Preventief onderhoud aan je website, zodat je website zo goed mogelijk beveiligd is tegen problemen met de server en hacks
  • Werkzaamheden aan je website snel en met weinig overhead uitgevoerd
  • Valideer nieuwe ideeën en maak gebruikers blij met features