IDFA platform

Het hele jaar genieten van film

Het grootste documentaire film festival ter wereld kan nog groter. Met een platform dat filmliefhebbers het hele jaar op hun wenken bedient. Met het festival in november als kern. Met een schat aan informatie. Met honderden films die gratis zijn te bekijken.

Bezoek idfa.nl

Selecties en verhalen van curators zet de redactie eenvoudig online, doordat het CMS met de film database in Fiona is gekoppeld.

Dirk Blikkendaal
IT director IDFA

Meer dan een festival platform

Het platform faciliteert het jaarlijkse festival. En doet dit met een razendsnelle website. Met mooie verslaglegging. Met een eenvoudig doorzoekbaar programma. Met een blokkenschema en ticketverkoop.

De website biedt ook buiten de festivaltijd genoeg om voor terug te komen. Voor liefhebbers om films te kijken en achtergrond te lezen. Voor professionals om de basis te leggen voor nieuwe filmprojecten en om kennis te delen.

Partners

IDFA selecteert haar leveranciers op hun kennis en ervaring.

Het platform is dan ook tot stand gekomen door verschillende partijen. Met elkaar, als partners. Momkai verzorgde UX en design. ActiveTickets doet de kaartverkoop. De planning van het festival en het filmaanbod gebeurt in Fiona. Oberon integreert en maakt er een samenhangend geheel van.

Slimme technologie

Het platform bestaat uit een combinatie van technieken. De website is gebouwd in React. Deze communiceert met een API. Voor content beheer hebben we Craft CMS gekozen. Daarnaast integreert het verschillende bronnen, zoals Fiona voor de film database en ActiveTickets voor de kaartjes. Alles is snel doorzoekbaar door de inzet van Elasticsearch.