Oncode Community

Een tool voor toponderzoekers

Het Oncode Institute zet zich in om fundamentele inzichten over kanker te vertalen naar betere en meer betaalbare zorg voor de patiënt. Voor de 800+ aangesloten onderzoekers maakten wij het Oncode Community Platform. Het platform stelt de onderzoekers in staat inzicht te krijgen in de werkzaamheden en specialismen van andere onderzoekers, en contact te leggen met onderzoekers die relevant zijn voor het eigen onderzoek.

In a fruitful co-creation process, we valued the dedication of the Oberon team and their skills in design & development made this into a successful platform.

Irene Kanter-Schlifke
Programme Manager Oncode

Een platform op maat

Onderzoekers maken op het Community Platform een profiel aan waarin ze aangeven welke tools / genen / biologische processen ze mee werken.

Het platform komt actief met suggesties van onderzoekers met gelijke interesses of onderzoeksgebieden en nodigt uit om contacten te leggen. Hiermee versnellen we het proces van kankeronderzoek in Nederland.

Elasticsearch

De zoekfunctie vormt het hart van het platform. Onderzoekers kunnen zoeken op keywords en een zoekopdracht verfijnen door in de zoekresultaten keywords toe te voegen of te verwijderen. De zoekfunctie maakt gebruik van Elasticsearch.

Presentatie van het platform tijdens de Oncode Annual Conference

Technologie die draait op samenwerking

Het platform is in korte tijd gebouwd in samenwerking met een aantal jonge Oncode onderzoekers. De workshops vooraf en de tweewekelijkse demo’s leverden een schat aan feedback op, waarvan een deel direct meegenomen is tijdens de ontwikkeling van het platform.