Thiemo

Online lesportaal met inspiratie voor docenten

Met Thiemo helpen we docenten met wat ze het leukst vinden: inspirerende en motiverende lessen geven. Dit doen we door naast het bestaande digitale lesmethode-materiaal van ThiemeMeulenhoff extra inspiratie, gerelateerde bronnen en lesideeën te bieden.

Technieken

VueJS

Nuxt

Symfony

Design Sprint

Bezoek Thiemo

Bij Oberon staat de gebruiker altijd centraal. Dit maakt ze een zeer sterke partner. En het zijn ook nog eens toffe, creatieve mensen die met een helder en fijn proces werken.

Dieter Vlaminck
Innovation Lead, ThiemeMeulenhoff

Innovatief en award-winning platform voor alle docenten in Nederland

Hoe kunnen we docenten helpen tijd te besparen bij hun dagelijkse lesvoorbereiding? In een Design Sprint hebben we verschillende oplossingen voor die vraag bedacht die we gevalideerd hebben met docenten.

Na enkele iteraties zijn we tot de huidige oplossing gekomen. Een open platform waarin docenten naast het bestaande methode-materiaal ook extra inspiratie kunnen vinden. Zodat ze makkelijk hun eigen lessen kunnen samenstellen én geven.

Daarnaast, in plaats van alles achter een licentie te plaatsen (wat gebruikelijk is in de educatieve uitgeverssector), hebben we ervoor gekozen een deel van het platform open te stellen voor alle docenten in Nederland. Zo kunnen docenten die geen gebruik maken van de lesmethodes van ThiemeMeulenhoff toch de kwaliteit en waarde van het product ervaren.

Iteratieve doorontwikkeling na lancering van de eerste release

Na veel positieve feedback uit de sector is er na de lancering van de eerste release besloten om Thiemo als strategisch product verder uit te rollen. Dat betekent dat er de komende jaren meer lesmethodes aan het platform toe worden gevoegd en we het platform blijven vernieuwen om aan de wensen van gebruikers en de business te blijven voldoen.

De Design Sprint: in slechts één week van een idee naar een gevalideerde oplossing!

De Design Sprint is de methode om jouw nieuwe productconcepten te ontwikkelen. Een week lang passen jij en je team, binnen een strak proces, verschillende design thinking-tools toe. Daardoor is de Design Sprint een super leuk en effectief proces om tot een passend en gevalideerd designconcept te komen. Daarnaast is het ook nog een inspirerende week voor jouw gehele team.