Oberon zet in op snellere digitale transformatie met overname Qikker

Het Amsterdamse Qikker is gespecialiseerd in het snel en efficiënt ontwikkelen van digitale klantomgevingen. Oberons jarenlange ervaring in het ontwikkelen van technisch-complexe maatwerksoftware levert vervolgens producten op die makkelijk zijn te onderhouden en schaalbaar blijven.

Oberon zet in op snellere digitale transformatie met overname Qikker

Door onze krachten met Qikker te bundelen kunnen we bestaande en nieuwe klanten nog completer en sneller van dienst zijn.

Hans-Peter Harmsen

Managing Partner Oberon

Hans-Peter Harmsen, oprichter en Managing Partner van Oberon is verheugd dat het bedrijf klanten over de hele linie nog beter kan bedienen. Daar is zeker in deze tijd behoefte aan. “De coronacrisis heeft digitalisering en digitale transformatie in een stroomversnelling gebracht. We helpen onze klanten met deze beweging mee te gaan door in een korte tijd een uniek digitaal platform neer te zetten.” Hans-Peter benadrukt dat e-commerceplatformen verder gaan dan enkel webshops. “Het zijn online platformen met een strategisch en commercieel doel.

We zien dat het belang van deze platformen in de huidige tijden enkel is toegenomen. Door onze krachten met Qikker te bundelen kunnen we onze klanten nog completer en sneller van dienst zijn.” Joost Cornelissen, directeur van Qikker: “Onder onze klanten merkten we dat de behoefte aan meer technologische expertise met de tijd toenam. Met de technische kennis van Oberon zorgen we ervoor dat we na een efficiënte productlancering nog jarenlang een stabiele partner van onze klanten kunnen zijn.”

Joost zal plaatsnemen in het MT van Oberon. Oberon zal met de komst van Qikker groeien naar ca 50 medewerkers.

Onze diensten

Oberon is de belangrijkste speler op het gebied van maatwerk e-commerce oplossingen. Samen met jou creëren we uitzonderlijke merken en e-commerce platformen die verandering, verbetering en resultaat opleveren.

Strategie

E-commerce vergt visie. Een platformstrategie stemt de voorgestelde structuur, inhoud en functies van de website af op de bedrijfsdoelen. Onze strategen helpen jouw (product) visie scherp neer te zetten en ondersteunen jou continu in het maken van de juiste keuzes.

Development

Met meer dan 27 jaar ervaring hebben wij development mede vormgegeven. Met onze kennis en ervaring kunnen we complexe technologische uitdagingen oplossen en al jouw wensen snel realiseren. Hierbij identificeren we altijd welke technologie, systemen, frameworks en bijbehorende integraties het beste passen voor jou.

Design

Wij vinden dat digitale producten karakter moeten hebben. Daarnaast hangt het succes van platformen af van een goed afgewogen balans tussen de toegevoegde waarde voor de business en de gebruiker. Daarom valideren we onze oplossingen voordat we ze gaan bouwen, zodat we zeker weten dat ze werken.

Groei

De wensen van gebruikers en jouw business veranderen continu. Ons team ondersteunt je pro-actief met het verbeteren, herbalanceren en/of opschalen van je digitale platform. Zo zorgen we ervoor dat gebruikers blijven terugkomen en jouw onderneming kan blijven groeien.

Digitale teams

Ons digitale team is jouw digitale team. Wij leveren goed op elkaar ingewerkte specialisten, zodat jij je kan richten op ontwikkeling. Een team van Oberon is snel en flexibel inzetbaar, als nieuw team voor jouw project of om je bestaande team makkelijk op te schalen met experts.

Samen het sterkst

Samen met jou ontwikkelen we een e-commerceplatform waar jouw klanten naar terug willen blijven komen. Dit maakt Oberon de belangrijkste speler op het gebied van maatwerk e-commerce oplossingen.

In volgorde van links naar rechts

Richard de Boer

Managing Partner Oberon

Gert Braun

Managing Partner Oberon

Hans-Peter Harmsen

Managing Partner Oberon

Joost Cornelissen

Managing Partner Oberon