15 aankomende webdesign trends en website-inspiratie voor 2021

Jij bent vast ook begonnen met het verkennen van de webdesign trends voor 2021. Neem even de tijd om na te denken over de websites die je de afgelopen maanden hebt gezien. Er zijn waarschijnlijk een handjevol die je opvallen op basis van hun gebruiksvriendelijke interface en aantrekkelijke lay-out.

Hetzelfde geldt voor de websites met een vreselijke gebruikerservaring - ze blijven bij je en kunnen je zelfs een negatief gevoel over het merk geven. Wat zijn de (opkomende) trends in 2021 voor website-ontwerp?

Wij houden jou gezelschap!

Ben je ook zo klaar om, zonder je collega’s, in je eentje thuis te werken? Of ben je van alles aan het verzinnen om je kinderen bezig te houden?

Hier is de oplossing! Wij houden je met heel veel plezier, op een corona proof manier, gezelschap met onze speciaal voor jou gemaakte Digitale Bureau-Aan-Huis kaart! Het enige wat je hoeft te doen is deze te printen en/of in te (laten) kleuren (leuke bezigheid voor de kinderen). De meest originele inzending maakt kans op een gratis design advies van 2,5 uur.

Waarom wachten? Nu is het moment om je nieuwe product (idee) te valideren. Hoe? De Design Sprint!

De Design Sprint is de methode om jouw nieuwe productconcepten te ontwikkelen. Met deze methode kan je snel nieuwe producten ontwikkelen of complexe problemen op lossen. Het is een super leuk en effectief proces om, in slechts 5 dagen, tot een passend en gevalideerd designconcept te komen. Bijkomend voordeel is dat het ook nog een inspirerende week is voor jouw gehele team. Laat je informeren, klik op de link en we spreken je snel!

https://www.oberon.nl/design-s...

Hoe maak je nou de keuze voor het juiste digitale bureau?

De keuze voor een goed digitaal bureau is niet zo makkelijk gemaakt. Het is voor velen lastig het juiste digitale bureau te vinden dat bij jouw organisatie past. Het aanbod is enorm en allemaal dezelfde beloftes; Wij zijn de beste, wij kunnen alles. Het is lastig om tussen al deze digitale bureaus de beste partner voor jou te kiezen en de goede bureaus te scheiden van de minder goede. Het maken van de juiste keuze is cruciaal, je geeft immers jouw online business in handen van een bureau.

Dus waar moet je nou opletten bij de keuze voor het juiste digitale bureau?

Article from Gatsby: A Faster-Rolling Website for Raleigh Bikes

Raleigh Bikes had a need for speed in its online presence. UK-based Raleigh — part of the Accell group, a leading electric bicycle manufacturer in Europe — had long relied on a sprawling website offering hundreds of different bike models. The selection was spread across multiple categories (classic bikes, electric bikes, mountain bikes, etc.) and purchase pages, with a set of filters to help consumers find the right ride for their needs and age range.

Symfony Framework, de inzichten van een senior developer.

Tijdens het bouwen van een website of app wordt het programmeerwerk nog steeds verdeeld in de voor- en achterkant. De voorkant is wat je in de browser of op je telefoon te zien krijgt en de achterkant houdt zich voornamelijk bezig met data; het opvangen en verwerken van data vanuit bijvoorbeeld de voorkant dan wel de voorkant voorzien van data. Bij Oberon gebruiken we al sinds lange tijd de programmeertaal PHP om de code voor de achterkant te schrijven.

Digitalisatie of digitale transformatie, waar sta jij?

De corona pandemie heeft een disruptief effect op allerlei vertrouwde processen.Toch versnelt dit juist de vernieuwing van deze processen. Hierdoor is de rol van digitalisatie in een stroomversnelling terechtgekomen. Digitalisatie is een must!

2020 is nu 2030! De virusuitbraak noopt ons allen tot een gedragsverandering. Deze veranderingen dragen sterk bij aan de ontwikkeling van nieuwe (proces) oplossingen en dit gebeurt in een ongekend rap tempo.

Wanneer is maatwerk software interessant?

Je staat als organisatie op het punt om een nieuw softwarepakket aan te schaffen en komt voor een belangrijke keuze te staan: koop je standaard, oftewel common of the shelf (COS) software of kies je voor een maatwerk oplossing. Een belangrijke vraag, die helaas niet met een simpele checklist te beantwoorden is. De juiste software versimpeld bedrijfsprocessen, creëert overzichtelijkheid en werkt kostenbesparend.

Een toegankelijke app en waarom dit zo belangrijk is

Bij de ontwikkeling van mobiele apps wordt accessibility door veel developers en UX-designers vaak over het hoofd gezien. De meeste apps zijn niet aangepast aan gebruikers met beperkingen of een bepaalde vorm van handicap. Hoewel veel ontwikkelteams accessibility zien als een 'Nice-to-have', is het cruciaal in hedendaagse mobiele applicaties. Door accessibility toe te passen in het ontwikkelproces, zal user experience drastisch verbeterd worden en kan maximale omzet gerealiseerd worden.

Van medewerker naar ambassadeur: zo verhoog je merkbetrokkenheid

Veel bedrijven streven naar medewerkers die fungeren als merkambassadeurs, maar in de praktijk blijkt dit moeilijker uit te voeren dan gedacht. In een tijd waarin de betrokkenheid onder werknemers daalt, is het niet gek dat middelen als intranet door medewerkers steeds minder worden gebruikt. Zonde, want bij effectief gebruik kan het niet alleen worden gebruikt als informatiepunt, maar ook de betrokkenheid en tevredenheid onder werknemers vergroten. Enter de medewerkers-app die betrokkenheid onder werknemers laat opleven.