Wanneer is maatwerk software interessant?

Je staat als organisatie op het punt om een nieuw softwarepakket aan te schaffen en komt voor een belangrijke keuze te staan: koop je standaard, oftewel common of the shelf (COS) software of kies je voor een maatwerk oplossing. Een belangrijke vraag, die helaas niet met een simpele checklist te beantwoorden is. De juiste software versimpeld bedrijfsprocessen, creëert overzichtelijkheid en werkt kostenbesparend.

Een toegankelijke app en waarom dit zo belangrijk is

Bij de ontwikkeling van mobiele apps wordt accessibility door veel developers en UX-designers vaak over het hoofd gezien. De meeste apps zijn niet aangepast aan gebruikers met beperkingen of een bepaalde vorm van handicap. Hoewel veel ontwikkelteams accessibility zien als een 'Nice-to-have', is het cruciaal in hedendaagse mobiele applicaties. Door accessibility toe te passen in het ontwikkelproces, zal user experience drastisch verbeterd worden en kan maximale omzet gerealiseerd worden.

Een horizontaal scrollende website!

Een paar weken geleden lanceerden we deze nieuwe website. In tegenstelling tot de meeste websites die verticaal scrollen, scrollt deze horizontaal. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat wij denken dat we daarmee beter ons verhaal kunnen vertellen. Kheira legt in dit artikel op Medium uit hoe dat zit. Ze bespreekt de keuze voor horizontaal scrollen en ook de (technische) uitdagingen die daarmee gepaard gingen.

Van medewerker naar ambassadeur: zo verhoog je merkbetrokkenheid

Veel bedrijven streven naar medewerkers die fungeren als merkambassadeurs, maar in de praktijk blijkt dit moeilijker uit te voeren dan gedacht. In een tijd waarin de betrokkenheid onder werknemers daalt, is het niet gek dat middelen als intranet door medewerkers steeds minder worden gebruikt. Zonde, want bij effectief gebruik kan het niet alleen worden gebruikt als informatiepunt, maar ook de betrokkenheid en tevredenheid onder werknemers vergroten. Enter de medewerkers-app die betrokkenheid onder werknemers laat opleven.