Menu

3M Scotty spel

Oberon ontwikkelde een game voor 3M die zij aan hun zakelijke klanten als een premium konden weggeven.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

3M

Verhaal

In september 1997 heeft 3M een spannend en prachtig getekend spel op de markt gebracht met in de hoofdrol Scotty, een klein doosje Scotch Magic Tape. Het spel werd gratis geleverd bij een aantal 3M producten.

Scotty probeert zijn bureau netjes en opgeruimd te houden, maar dat is niet gemakkelijk. Voortdurend verschijnen kleine post-it briefjes op de computermonitor, die Scotty eraan herinneren dat hij bepaalde taken moet uitvoeren, zoals iemand opbellen, een fax of e-mailtje versturen of een afspraak noteren. Met behulp van een plakbandhouder en een rood parapluutje grijpt Scotty de briefjes en gaat aan de slag. Er is echter niet veel tijd, want de briefjes verschijnen sneller en sneller. Ondertussen proberen kleine motjes de briefjes op te eten! Als Scotty niet snel genoeg is weet hij niet wat hij moet doen en verliest hij punten.

Een manier om succesvoller te zijn is de 'magic'-status te bereiken. Soms komen kleine 3M-logootjes voorbij; als Scotty drie van hen bemachtigd heeft wordt hij magisch. Hij hoeft nu alleen maar het briefje te bemachtigen en de opdracht is uitgevoerd.

Al zijn de motjes ook niet al te vriendelijk, Scotty's grootste vijand is een schaar. Als de schaar hem raakt, verfrommelt Scotty en verdwijnt hij...

3M wilde een premium voor zakelijke klanten die 12 of meer rollen Scotch Magic Tape tegelijk bestelden.

Oberon bedacht een behendigheidsspel dat op diskette meegeleverd kon worden.

100.000 klanten ontvingen het Scotty-spel en moesten hierin het plakbanddoosje Scotty behendig over een bureau bewegen om op tijd telefoon, fax en e-mail te bedienen.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN