Menu

AMS-IX website

Een nieuw platform voor de Amsterdam Internet Exchange.

Bekijk de website

Werkzaamheden

Full project

Klant

AMS-IX

Verhaal

AMS-IX, de Amsterdam Internet Exchange, beheert één van de grootste internetknooppunten van de wereld. 

Netwerken van aanbieders van internetdiensten worden via AMS-IX aan elkaar geknoopt, waardoor gebruikers een stabielere en snellere internetverbinding hebben.

Het doel

Branding


De nieuwe site had als doel het merk te consolideren en sites van locaties van AMS-IX te integreren. Zowel visueel als door het delen van content, zijn de locaties in Hong Kong, Caribbean, Bay Area, Chicago en India nu duidelijk “gebrand” als AMS-IX.

AMS-IX homepage
AMS-IX homepage
Aandacht

De werkwijze


Samen met AMS-IX hebben we veel aandacht besteed aan de uitgangspunten voor de site. Tijdens workshops kwam de nadruk te liggen op de zakelijke propositie. Wat zijn de voordelen van de diensten die AMS-IX biedt en hoe kan een klant daar gebruik van maken? Bondige copy wordt visueel ondersteund door iconen, duidelijke CTA’s en context afhankelijke contactformulieren.

De site biedt een volledig overzicht van de 800+ netwerken die via AMS-IX gekoppeld zijn, inclusief technische gegevens. Klanten kunnen direct, via de site, contact met elkaar opnemen voor een Peering verzoek: het koppelen van elkaars netwerken via AMS-IX.

AMS-IX Mobile Peering

Dataverkeer


De site is een belangrijke bron van informatie voor technici bij partners en klanten. Grafieken tonen “near real-time” het dataverkeer van AMS-IX en haar co-locaties. De uitgebreide technische documentatie heeft een eigen navigatie gekregen.

“Er is niets mooier dan werken met een team verschillende mensen die elkaar versterken en zodoende iets maken dat mooier en beter is dan wat iemand alleen ooit had kunnen bereiken.“

Hans-Peter Harmsen Hans-Peter Harmsen • Oprichter

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN