Menu

Bellen met BEN spel

Bellen met BEN is een eigentijdse versie van het bekende spel Pong.

Werkzaamheden

Realisatie

Verhaal

Oberon Medialab heeft voor BEN Telefonie het 'bellen met BEN spel' ontwikkeld, dit in het verlengde van de campagne 'BEN bereikbaar in Nederland en in ruim 53 landen'. Het spel had als uitgangspunt de bezoekers van de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht te trekken, waarop ze geïnformeerd konden worden over mobiele telefonie.

Het spel is gemaakt op basis van het tennisspel PONG. In plaats van de streepjes en het puntje van dit oeroude spel, werden nu mobiele telefoons als rackets en belsignalen als bal benut. De spelers konden signalen terugkaatsen. Deze werden gegenereerd door een telefoon in het midden van het scherm. Na lancering moest men zijn uiterste best doen om het signaal niet te missen. Van iedere deelnemer werd een digitale foto gemaakt, die in het spel gezet werd. Zo konden omstanders zien wie er deelnam. Diegenen die het kaatsen het langst volhield wonnen het spel en kwamen in de highscore van de dag.

Wens van de klant:

Ben had een grote stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Om meer bekijks te trekken voor deze stand wilden ze een leuke actie.


De oplossing van Oberon:

Oberon maakte het 'Bellen met Ben' spel. In deze multiplayer-versie van het bekende spel 'Pong' moesten twee spelers met elkaar op een groot scherm een telefoonsignaal zolang mogelijk binnen het beeld houden met behulp van twee
mobieltjes.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN