Menu

Centraal Beheer - Risico Scan

Interactieve infographic waarmee ondernemers snel inzicht krijgen in de risico's die ze lopen.

Bekijk de website

Werkzaamheden

Full project

Klant

Centraal Beheer

Verhaal

De ervaring bij Centraal Beheer is dat veel ondernemers de risico's voor hun onderneming heel anders inschatten dan ze in de werkelijkheid zijn. Zo is elke ondernemer bang voor brand terwijl landelijk de schade door wateroverlast veel groter is.

Daarom de Risicoscan voor ondernemers: een interactieve infographic waarmee ondernemers snel inzicht krijgen in de risico's die ze lopen.

Oberon ontwikkelde deze in nauwe samenwerking met Canicas (conversie optimalisatie) en Centraal Beheer. 

Bekijk de Risicoscan op de website van Centraal Beheer.

speels

Handgemaakte animaties


Om de gebruiker geïnteresseerd te houden in wat vaak een vrij saai proces is (het invullen van bedrijfsgegevens), heeft Oberon vele leuke speelse animaties bedacht.

Startfase

Eerste stappen


Het traject begon met een aantal brainstormsessies bij Centraal Beheer en bij Oberon op kantoor waarin we het proces van oriënteren tot verzekeren bekenen en de tool langzaam steeds meer vorm kreeg.

Uitwerking

Van idee tot UX design


Stap twee was het uitwerken van alle gegevens in een rekenmodel. Dit model combineert de historische schadecijfers van Centraal Beheer met de input van de ondernemer tot een risicoprofiel op maat.

Wireframes
Realisatie

Het uiteindelijke resultaat


Tenslotte hebben we in een scrum traject samen met Centraal Beheer de Risico Check gebouwd. Volledig in front-end technologie.
Het resultaat is hier te vinden.

Bedrijfsgegeven opgeven
Risico's in beeld brengen