Menu

Eurocast

Eurocast is een programma dat zelfstandig internet bezoekt en daar informatie verzamelt.

Werkzaamheden

Realisatie

Verhaal

Eurocast is een programma dat zelfstandig internet bezoekt en daar informatie verzamelt. Met deze informatie stelt het een reeks pagina's samen. Het is te vergelijken met het Amerikaanse product Pointcast, maar dan geheel gericht op de Nederlandse markt.

Op het moment dat de gebruiker ervoor kiest of volgens een van tevoren vastgesteld schema, maakt Eurocast contact met internet om de data te updaten. Eurocast haalt dan van verschillende websites pagina’s op, analyseert deze en haalt er de werkelijke informatie uit. Deze informatie wordt met behulp van layouts tot HTML-pagina’s gecombineerd die lokaal opgeslagen worden op de computer van de gebruiker.

De informatie die aldus opgehaald is wordt bovendien door een screensaver getoond.

De browser waarmee de gebruiker internet bezoekt, wordt gebruikt om deze gegenereerde pagina’s te bekijken, compleet met plug-ins, java applets en active-X controls voor interactieve inhoud en speciale mediaformaten. Vanuit deze Eurocast homepage kan via links de rest van internet bezocht worden. Op deze wijze vormt Eurocast een oprijlaan naar internet.

De gebruiker kan een keuze maken uit de aangeboden informatie en kiezen voor een overzichtelijke manier om deze informatie gepresenteerd te krijgen.

Eurocast beschikt over een versiemanager die steeds nagaat of er van de verschillende onderdelen waar het systeem uit opgebouwd is nieuwe versies beschikbaar zijn en, als dit het geval is, deze componenten vervangt door de nieuwe versie. Op deze wijze werkt de gebruiker altijd met de laatste versie van het systeem en kunnen de nieuwste ontwikkelingen op internet goed gevolgd worden.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN