Menu

IDFA - Festival website

Nieuwe IDFA.nl

Bekijk de website

Werkzaamheden

Frontend development

Klant

IDFA

Verhaal

IDFA bestaat al sinds 1988 en organiseert jaarlijks het grootste documentaire filmfestival ter wereld. De website van IDFA was verouderd en werd vrijwel alleen goed bezocht rondom het festival. De nieuwe website moet meer bezoekers, wereldwijd, gedurende het hele jaar naar de site trekken. Mede door een nieuwe contentstrategie richt IDFA zich nu op een breder publiek dat vaker terug zal komen. Via de website zijn tevens ruim 600 documentaires te bekijken.

We hebben de website gebouwd op basis van Craft CMS met een Elastic Search zoekmachine erachter. De front-end is geheel in React gemaakt.

Nieuw design

Aantrekkingskracht website


Momkai ontwierp de nieuwe website, waarin film en beeld duidelijk de hoofdrol hebben. Door het toepassen van grote vlakken met duidelijke headers, vaak voorzien van afbeeldingen, oogt de site rustig en overzichtelijk. Tijdens de festivalperiode zorgt gebruik van herkenbare kleuren dat de bezoekers direct festival content kunnen onderscheiden.

IDFA
IDFA
Single Page Application

Alleen de voordelen


Voor de realisatie kozen we ervoor om de website een app gevoel te geven - responsive en snel - door gebruik van React. Bij een SPA laadt de browser alléén de gedeeltes in die veranderen en doet dit asynchroon. De bezoeker hoeft dus niet meer te wachten tot het geheel (opnieuw) is ingeladen. Zo neemt de site de filmtitel en introtekst mee naar de filmpagina en laadt intussen de synopsis, credits en afbeeldingen in.

Een nadeel van een SPA is dat de eerste pagina van het bezoek langer duurt om te laden en dat hier veel JavaScript bij komt kijken. Vervelend voor de gebruikers en ook zoekmachines straffen je hiervoor. We hebben deze problemen opgelost door gebruik te maken van 'server side rendering'. Dit maakt het eerste bezoek eigenlijk gelijk met een standaard webpagina en gedraagt zich daarna als een app. Hierdoor heeft de IDFA website alle voordelen van een SPA, zonder de nadelen.

Craft – Elastic - Symfony - React

Grip op content


Voor deze website gebruiken we Craft CMS om de content beheersbaar te maken. De redactie van IDFA maakt eenvoudig nieuwe artikelen aan en verrijkt de duizenden documentaires in het bestand met extra informatie. We lezen deze film informatie uit Fiona Online en gebruiken Elastic Search om dit op de site allemaal snel doorzoekbaar te maken. De React front-end is volledig gescheiden van de Symfony back-end middels een API.

Grip op content

“Er is niets mooier dan werken met een team verschillende mensen die elkaar versterken en zodoende iets maken dat mooier en beter is dan wat iemand alleen ooit had kunnen bereiken.“

Hans-Peter Harmsen Hans-Peter Harmsen • Oprichter

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN