Menu

Invite2Messenger V3

Nieuwe versei van Invite2Messenger.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

Microsoft

Verhaal

Invite2messenger.net is een website waar je contacten van andere sociale netwerken kunt importeren in je Windows Live Messenger. Voor de website hebben we twee nieuwe services toegevoegd: het importeren van je Hotmail contacten en het 'matchen' van geïmporteerde contacten.

Voor het importeren van Hotmail-contacten moesten we de Windows Live ABCH REST API implementeren. Deze service zorgt ervoor dat je contact kunt maken met de ABCH (address book clearing house) en zo je Hotmail-contact kunt ophalen. Deze contacten (en ook de contacten van Facebook) worden gematcht om ervoor te zorgen dat je contacten die reeds op je contactlijst van Windows Live Messenger staan niet meer ziet. De overgebleven contacten worden vervolgens gesplitst in contacten die al wel gebruik maken van Windows Live Messenger en die dat niet doen. Voor dit onderdeel maken we contact met de Windows Live IDSAPI (Identity Service API) om te kijken of met een bepaald e-mailadres een Windows Live ID is gecreëerd.

In de toekomst zullen enkele andere externe bronnen als Hi5 en Tagged worden toegevoegd aan de invite2messenger.net website.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN