Menu

Lingen's Blond - 'Alles onder Controle'

'Alles onder Controle', een nieuw en spannend spel voor Lingens Blond.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

Heineken

Verhaal

De oorspronkelijke Lingen’s Blond TV-reclames vroegen er natuurlijk om om verwerkt te worden tot een computerspel. Alle sterren uit de spots zijn ook in het spel aanwezig: vallende zwaardvissen, enorme marmeren voeten, tumbleweeds, vervreemdende landschappen en de muziek van Urban Dance Squad. De hoofdpersoon van het spel is de ultieme Lingen's-drinker. Hij wordt in het spel belaagd door vallende zwaardvissen, stekende zeeëgels, langswaaiende tumbleweeds etc, maar ondanks alles blijft hij rustig en kalm, want hij heeft alles onder controle. Op deze manier vormt het spel het verlengstuk van de TV-reclames.

Oberon Medialab en Bartels/Verdonck Impuls hebben in een creatieve samenwerking dit spel gerealiseerd. De ervaring van Oberon Medialab (o.a. Dommelsch spel, 3M spel, NS Materieel Engineering screensaver) op het gebied van interactieve vormgeving en de conceptuele inbreng van Bartels/Verdonck Impuls hebben geleid tot een spel dat naadloos aansluit op de reclames en bovendien lekker speelt. Vijfentwintig levels, oplopend in moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot zeer moeilijk, dagen de speler uit te proberen alles onder controle te houden.

Het spel staat op een cd-rom die gratis werd meegeleverd bij aankoop van een six-pack Lingen’s. In juni en juli 1998 lag het spel in de supermarkt.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN