Menu

AkzoNobel - Mission Antarctica

Campagnesite voor AkzoNobel voor de Leadership Challenge.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

AkzoNobel

Verhaal

AkzoNobel heeft 12 van zijn werknemers naar Antarctica gestuurd om daar deel te nemen aan de Antarctic Leadership Challenge. Deze expeditie werd geleid door Robert Swan, een Engelse ontdekkingsreiziger die als eerste mens zowel de Noordpool als de Zuidpool heeft bewandeld. Voor de expeditie heeft Oberon een campagnesite ontwikkeld waar informatie over de Leadership Challenge, de deelnemers en AkzoNobel te vinden is.

Naast de site worden campagneblogs ingezet om de boodschap over het voetlicht te brengen. Om hun ervaringen te delen houden alle deelnemers een blog bij op verschillende blogportals (Hyves, Blogspot etc.), waarmee ze elk hun eigen lezersgroep bereiken. Alle posts komen vervolgens terug op de campagnesite, zodat vandaar alle deelnemers op de voet gevolgd kunnen worden.

Speciaal voor de campagnesite van AkzoNobel ontwikkelde Oberon een parodie op het spel Whack the Penguin: “The penguin whacks back”. In dit spel worden niet de pinguïns weggeslagen, maar zijn het de pinguïns in Antarctica die olievaten wegslaan. Deze flash-game is tevens te vinden op Facebook. Speciaal voor AkzoNobel is er een applicatie aangemaakt binnen Facebook met een zogeheten ‘Social ad’ om de applicatie aan te jagen binnen Facebook. 

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN