Menu

Oberon - NSME Treinenscreensaver

Eén van Oberons langstlopende successen. Vaak geï­miteerd, nooit voorbijgestreefd. Ogenschijnlijk simpel, maar vol verrassingen.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

NSME

Verhaal

We zien een landschap met een station op de voorgrond en nog twee spoorbanen in de verte. Talloze verschillende treinen rijden voorbij, passagiers stappen in en uit, soms wordt aan de rails gewerkt en dit alles terwijl het klokje op het station de juiste tijd aangeeft.

Het vernuft blijkt in de settingsbox. De screensaver bestaat uit vier versies, voor elk seizoen een. Je kunt wachten tot in werkelijkheid een nieuw seizoen aanbreekt, maar ook instellen dat elke paar dagen een nieuw seizoen getoond wordt. Verder kan de gebruiker zelf treinen samenstellen door verschillende treinstellen te combineren. Over elk treinstel is trouwens ook allerlei informatie te vinden.

Het succes van deze screensaver blijkt uit het enorme aantal downloads, maar vooral doordat er inmiddels een paar websites bestaan die uitsluitend gebaseerd zijn op deze screensaver en waar allerlei extra plaatjes van treinen worden aangeboden. De screensaver is namelijk zo opgezet dat eenvoudig nieuwe treinen kunnen worden toegevoegd.

We hebben een nieuwe versie van de NSME screensaver gemaakt met een nieuwe naam: LLR Screensaver.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN