Menu

Oncode Community Platform

Een platform voor toponderzoekers.

Bekijk de website

Werkzaamheden

Full project

Klant

Oncode Institute

Verhaal

Oncode Institute is een onafhankelijk instituut dat zich inzet om fundamentele inzichten over kanker zo efficiënt mogelijk te vertalen naar betere en meer betaalbare zorg voor de patiënt. 
In Oncode Institute verenigen zo’n 600 Nederlandse toponderzoekers van 43 onderzoeksgroepen op het gebied van kanker zich. 


Het delen van kennis en het stimuleren van samenwerking zijn belangrijke pijlers van Oncode.

Het project

Minimal & lovable


De huidige site is een MLP: een Minimal Lovable Product en is in relatief korte tijd gebouwd. Tijdens het project was er directe betrokkenheid van een groep jonge, enthousiaste onderzoekers. Dit leverde veel waardevolle feedback op, waardoor de MLP nu al een gewaardeerd product is.

Het platform zal in de nabije toekomst onder meer uitgebreid worden met event registraties, waardoor onderzoekers weten waar ze elkaar kunnen treffen.

Zie ook:
The Oncode Community Platform: Connecting researchers to create impact

AMS-IX homepage
AMS-IX homepage
AMS-IX Mobile Peering
Het doel

Het platform


Het Oncode Community Platform heeft als doel de directe communicatie tussen onderzoekers te stimuleren. Nu loopt dit vaak nog via de groepsleiders.

Het platform stelt onderzoekers in staat een profiel aan te maken, waarin ze hun onderzoeksgebieden aangeven. Hiervoor hebben we aantal datasets, of ontologieën, geïmporteerd, waardoor direct gekozen kan worden uit onder meer een groot aantal genen en biologische processen. Op een tweede niveau kunnen onderzoekers keywords toevoegen, die vervolgens weer beschikbaar zijn voor andere onderzoekers.

De zoekfunctie vormt het hart van het platform. Onderzoekers kunnen zoeken op keywords en een zoekopdracht verfijnen door keywords toe te voegen of te verwijderen. Is er een match, dan ontbreken uiteraard de contactgegevens niet.

“Er is niets mooier dan werken met een team verschillende mensen die elkaar versterken en zodoende iets maken dat mooier en beter is dan wat iemand alleen ooit had kunnen bereiken.“

Hans-Peter Harmsen Hans-Peter Harmsen • Oprichter

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN