Menu

RID - Wereldreis

Leren en gamen gaan goed samen, ook in dit oefenprogramma voor kinderen met dyslexie.

Bekijk de website

Werkzaamheden

Frontend development

Klant

IJsfontein

Verhaal

Wereldreis is een oefenprogramma bedacht en ontwikkeld door RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie). Het wordt gebruikt ter ondersteuning van de behandelmethode Gramma. Het oefenprogramma zorgt er voor dat de kinderen beter kunnen omgaan met hun dyslexie 

en worden daarbij ondersteund door een behandelaar. Kinderen steken veel tijd in het oefenen en dat kan zwaar zijn. De combinatie van leren en gamen werkt effectief en maakt het voor de kinderen leuk om hier elke dag mee bezig te zijn.


Meer over e-learning.

In het kort

Wereldreis


In ‘Wereldreis’ reis je door landschappen met mascotte Riddel. De wereld die je gaat bereizen bestaat uit verschillende landschappen en elk landschap is verdeeld in 5 zones. In deze zones vind je de vragen en oefeningen. De behandelaar heeft de mogelijkheid om hier huiswerk aan toevoegen. De kinderen kunnen beloningen ontvangen en zullen daardoor uitgedaagd worden en gemotiveerd raken.

Ajax app on iphone
Samenwerking

IJsfontein


IJsfontein is gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale tools op het gebied van spelend leren. Zij hebben het design gemaakt en het interactief maken van de landschappen. Wij hebben de front-end en back-end development uitgevoerd.

Front-end development


Wereldreis is een Single Page Application. Het voordeel van een SPA is dat de pagina niet volledig opnieuw hoeft te worden opgebouwd als er genavigeerd wordt. De front-end is met Angular2 en Typescript gebouwd en de verschillende werelden zijn in Flash ontwikkeld en met CreateJS omgezet naar HTML5.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN