Menu

SNS Bank - Weetjewatikwil.nl

Website voor jongeren, over omgaan met geld.

Bekijk de website

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

SNS Bank

Verhaal

De SNS is een bank met een duidelijk maatschappelijk profiel. Vanaf 1817 heeft de SNS Bank zich erop gericht om de 'zelfredzaamheid van Nederlanders te bevorderen'. De eerste bankbalies werden geopend in de kroeg, om te voorkomen dat mensen hun zuurverdiende geld meteen opzopen. In 1875 werd het schoolsparen geïntroduceerd om de jeugd te leren sparen.

In 2010 geeft SNS Bank op een moderne manier invulling aan deze insteek: door het aanbieden van het platform Weetjewatikwil.nl, een platform waarop jongeren tips kunnen delen over hoe je verstandig met geld omgaat - en de redactie van SNS Bank helpt je daarbij natuurlijk ook op weg.

Centraal in het concept staat de wishlist: de droom waarvoor je spaart. Door je tips met je vrienden te delen, kun je die droom dichterbij brengen. Daarnaast worden actieve deelnemers beloond.

Oberon ontwikkelde het concept en tekende voor de vormgeving en de implementatie van de website. De site is natuurlijk geïntegreerd met verschillende sociale netwerken. De login verloopt via je Windows Live ID, en je kunt tips delen via Facebook, Twitter of Hyves. De actie loopt nog tot eind januari.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN