Menu

Van Gogh & Kids

CD-rom met leuke en informatieve informatie over Van Gogh.

Bekijk de website

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

Kunst & Kids

Verhaal

Na het succes van Het Leukste Museum van Nederland vroeg Kunst & Kids ons een soortgelijke cd-rom te maken, maar nu uitsluitend met schilderijen van Vincent van Gogh. Bovendien moest deze nieuwe cd-rom in verschillende talen worden uitgevoerd, zodat de cd-rom ook voor toeristen en andere geïnteresseerden geschikt zou zijn.

Het resultaat mag er zijn. De cd-rom volgt het beproefde recept van zijn voorganger - heel veel leuke informatie over schilderkunst, gecombineerd met talloze leuke spelletjes - maar is op vele vlakken sterk verbeterd. Door het toevoegen van vertalingen in Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, is de cd-rom aantrekkelijk voor een veel grotere markt, wat ook past bij de reikwijdte van Vincents populariteit. Verder heeft het centraal stellen van één schilder het grote voordeel dat zijn levensloop en de tijd waarin hij leefde veel beter kunnen worden belicht.

Wens van de klant: Een game te ontwikkelen op basis van de vorige cd-rom 'Het Leukste Museum van Nederland', uitsluitend over Vincent van Gogh en voor de internationale markt.

De oplossing van Oberon: Behalve talloze nieuwe animaties ook een database-editor waarin makkelijk vertalingen kunnen worden toegevoegd en gewijzigd.

Het resultaat: De cd-rom is in alle grote museumwinkels in Nederland te verkrijgen en wordt bovendien door het Ministerie van Buitenlandse Zaken als promotie-artikel gebruikt.

www.vangogh-kids.nl

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN