Menu

Virtueel kasteel Palenstein

Virtuele rondleiding door kasteel Palenstein en een game.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

Zoetermeer

Verhaal

In Zoetermeer stond vroeger kasteel Palenstein. Dit kasteel is in de loop der jaren vervallen geraakt, maar is niet zo lang geleden weer teruggevonden. Dat wil zeggen: de funderingen ervan.

Aan de hand van oude tekeningen en deze voetafdruk heeft Oberon Medialab in opdracht van de gemeente Zoetermeer het kasteel 'herbouwd'. Middels een virtuele rondleiding kun je ronddwalen door het kasteel en uitleg krijgen over vele oude voorwerpen die in de loop der jaren zijn opgegraven.

Spel

Naast de rondleiding heeft Palenstein ook een spelvariant. Hierin vervul je de rol van kasteelheer/dame en ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het kasteel. De mensen moeten eten hebben, en veiligheid. Voor veiligheid zijn soldaten nodig en paarden. Hiervoor heb je weer wapens nodig en hoefijzers, dus de smid moet turf hebben. Zo hangt alles met elkaar samen.

Door de juiste keuzes te maken kun je de kasteeleconomie laten bloeien.

Educatief

Uitgever Wolters-Noordhoff neemt het Virtuele Kasteel bovendien op in haar leermethode geschiedenis. Het is de bedoeling dat het spel op vele basisscholen, ook buiten Zoetermeer, gebruikt gaat worden in de les.

Palenstein op YouTube

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN