Menu

Virtueel Zoetermeer-spel

Game voor de stad Zoetermeer.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

Zoetermeer

Verhaal

Op 24 juni 2003 is het Virtueel Zoetermeer-spel gepresenteerd op een basisschool in Zoetermeer. Het spel maakt deel uit van een lespakket, waarin leerlingen leren hoe de bouw en ontwikkeling van steden in zijn werk gaat.

In het spel kunnen ze wat ze geleerd hebben in de praktijk brengen. Het spel neemt de speler terug naar 1962 toen Zoetermeer nog een dorp was. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft toen besloten dat Zoetermeer een groeikern zou worden. De speler moet deze groei naar een volwaardige stad in goede banen leiden. De bewoners van Zoetermeer zijn evenwel veeleisend: ze verwachten een hoog voorzieningenniveau, genoeg werkgelegenheid en een goede infrastructuur.

Op deze manier wordt leren echt leuk!


Wens van de klant:

De gemeente Zoetermeer wilde een spel dat duidelijk zou maken welke keuzes er ten grondslag gelegen hebben aan de ontwikkeling van dorp tot stad.

De oplossing van Oberon:

In het Virtueel Zoetermeer-spel kunnen spelers de stad Zoetermeer stap voor stap nabouwen.


Het resultaat:

Een leuk spel waarmee leerlingen van basisscholen heel veel kunnen leren over hoe steden zich ontwikkelen en hoe ze bestuurd worden. De gemeente ontwikkelde bovendien een lespakket.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN