Menu

Vodafone Vlieg met me mee

Viral game voor Vodafone.

Werkzaamheden

Realisatie

Klant

Vodafone

Verhaal

Voor Vodafone ontwikkelden we een Viral Game. De game heeft als doel de bekendheid van de nieuwe huisstijl te vergroten en is onderdeel van een complete herstilering van Vodafone door UbachsWisbrun/JWT.

We hebben een multiplayer game ontwikkeld, die je met 2 tot 5 spelers kunt spelen. Het doel van het spel is om een sms'je, bestaande uit een zwerm vlinders, van de ene naar de andere telefoon te leiden.

De game engine is gebaseerd op het schapenherderpricipe; de spelers stuwen de zwerm voor zich uit. Dit combineert handigheid met een goede teamprestatie, samenwerking en strategie. De game is op het eerste gezicht simpel en behoeft weinig uitleg. Maar om het goed te spelen moet je een goede onderlinge coördinatie hebben en een heldere strategie kiezen. Hoe meer risico je neemt door de vlinders snel op te jagen, des te groter de kans dat vlinders verdwalen. Als een vlinder verdwaalt, moet een speler die vlinder gaan halen en terug leiden naar de zwerm.

Je kunt de game met zijn tweeën spelen, maar beter met vier of vijf spelers, want alleen dan kun je de rollen goed verdelen.

Het uitnodigen loopt via Windows Live Messenger. De spelers hoeven zo nergens hun e-mailadres in te vullen en vinden altijd snel vrienden die ook op dat moment online zijn.

Bekijk onze

Recente Projecten

MEER OBERON PROJECTEN