Microservices architectuur, of toch een monolith?

Er is al veel geschreven over een microservices architectuur. Het concept bestaat al lang en de laatste jaren is er zelfs kortstondig een echte hype over ontstaan. Maar deze toepassing is zeker niet voor alles en iedereen de beste oplossing. Bij Oberon adviseren we microservices daarom vooral als het ook echt iets toevoegt. En dan moet je goed kijken naar de bekende voordelen en nadelen. Bij Oberon hebben we in de loop der jaren genoeg ervaring opgedaan om met een positief kritische blik naar microservices te kijken en alleen op de juiste moment en plekken hier gebruik van te maken.

Microservices architectuur, of toch een monolith?

Bij Oberon adviseren we microservices daarom vooral als het ook echt iets toevoegt.

Bij de mogelijke inzet van Microservices architectuur moet je goed kijken naar de bekende voordelen en nadelen. Bij Oberon hebben we in de loop der jaren genoeg ervaring opgedaan om met een positief kritische blik naar microservices te kijken en alleen op de juiste moment en plekken hier gebruik van te maken.

Hoe werkt dat nou?

Eén applicatie wordt dus opgeknipt of opgebouwd uit allemaal kleine onderdelen die zelfstandig verantwoordelijk zijn voor hun eigen stukje van de applicatie. Deze kleine stukjes zijn dus autonoom, communiceren onderling over hun resultaten en zijn zo gezamenlijk een grote applicatie.

Raleigh e-commerce platform

Door het gebruik van de Microservices architectuur is een sterke besparing mbt licenties en algemene kosten bereikt. Snel en gemakkelijk "losse onderdelen" te veranderen en te verbeteren. Schaalbaarheid, Kosten-efficiency en Toekomstbestendig zijn de key words!

Schaalbaarheid, Kosten-efficiency en Toekomstbestendig, dat wil jij toch ook!

Richard
lead front-end developer

Jouw kennis, Onze expertise. Samen de beste oplossing!

We werken intensief samen om tot het beste resultaat te komen. We combineren jouw kennis met onze expertise en komen zo, samen, tot nieuwe inzichten en (r)evolutionaire oplossingen.