Menu

Onze werkwijze

Hoe pakken wij projecten aan?

Wij hebben een beproefde aanpak voor projecten. Dit gaat in drie fasen: de ontwerp-, bouw- en livefase.

Projectfase 1

Ontwerpfase

Van ideeën naar uitgewerkte plannen.

We beginnen met

Werksessies

Wij komen langs om te luisteren en samen met jou en andere mensen uit je organisatie te sparren over wat er precies gemaakt moet gaan worden.
Dit kan in n sessie duidelijk zijn. Het kan ook zijn dat daar meerdere sessies voor nodig zijn.

Waar nodig maken we

Use cases

Bij een ingewikkeld project schrijven we use cases uit. Hierin beschrijven situaties waarin een bepaalde gebruiker (persona) iets wil met de tool / app / website en welke stappen ze neemt om dit te bereiken.

En altijd

Wireframes

We werken deze use cases en (technische) raakvlakken uit in wireframes van de tool. Deze wireframes zijn schetsmatige tekeningen van de schermen. Ze beschrijven de gehele functio-naliteit en dienen als houvast voor het het visueel design en de copy.

Dan wordt het mooi

Visueel design

Onze art-director zet de lijnen uit voor het visueel design.
Dit komen we presenteren.

Indien gewenst

Prototype

We werken een paar belangrijke use cases uit als clickable demo.
In de demo wordt het visueel design al verwerkt. Zo krijg je een goed voorbeeld van hoe het eindproduct gaat werken.
De demo is uitermate geschikt om draagvlak binnen de organisatie te creren en de eerste reacties van eindgebruikers te krijgen.

Projectfase 2

Bouwfase

In deze fase werken we nog steeds nauw samen maar het werkterrein verschuift zich meer naar het kantoor van Oberon. We richten een ruimte in, speciaal voor jouw project, en daar gebeurt het.

Ons team gebruikt

SCRUM

Ontwikkeling van de software doen we met Scrum. Deze agile ontwikkelmethode stelt ons in staat om in een korte tijd een inzetbaar product te bouwen.
De verantwoordelijken voor de diverse onderdelen zoals design, front-end en back-end zitten bij elkaar. Jij, of iemand anders uit je organisatie, zit daar ook geregeld bij als product owner. Dat voorkomt overhead en daarmee is het project eerder klaar en sluit het perfect aan bij jouw wensen.

Scrum bestaat uit

Sprints

Korte sprints en het geregeld herordenen van de prioriteiten zorgen voor een constante focus op wat echt belangrijk is. Aan het eind van het geplande traject en budget is er altijd een bruikbaar resultaat.
Na elke sprint houdt het ontwikkelteam een sprint review waarin de voortgang van het project wordt gedemonstreerd aan iedereen in je organisatie die daar belang bij heeft.

Een ingespeeld

Team

Het Scrum team bestaat uit ervaren en op elkaar ingespeelde ontwikkelaars uit diverse disciplines. Een van onze gecertificeerde Scrum Masters begeleidt het traject en helpt de Product Owner om het beste resultaat te krijgen.

We gebruiken de volgende

Technieken

Voor de user experience van websites en web-applicaties gebruiken we HTML5, CSS3 en JavaScript. De technische laag van websites bouwen we bij voorkeur met React; een modern JavaScript framework waarmee we onafhankelijkheid van back-end en integratie met de bestaande funnel kunnen realiseren. Het liefst met Server Side Rendering, om je site razendsnel te maken. AngularJS en VueJS hebben we ook ingezet.
Apps bouwen we native, in Swift3 en Java en vaak ook met een ReactNative laag.
De back-end van websites en apps bestaat uit een MySql database die we ontsluiten met Symfony4, een veilig en gestructureerd PHP framework. Als CMS zetten we graag Craft CMS in.

En voor zoekmachines

SEO

Natuurlijk houden we bij de ontwikkeling van websites en web applicaties rekening met zoekmachine-optimalisatie. We hebben duidelijke richtlijnen opgesteld waaraan sites die we ontwikkelen altijd moeten voldoen. In het geval van apps zorgen we voor de juiste App Store optimalisatie.

En we meten alles met

Analytics

Alles wat we maken, meten we met Google Analytics. Daardoor kunnen we altijd zien hoe het gaat en waar er eventueel verbetering nodig is. Als dat gewenst is, gebruiken we je eigen Analytics of Google Tag manager codes.

Projectfase 3

Livefase

Dan is het af. We gaan live.
Ook na livegang blijven we betrokken.

Het moment van

Livegang

In een scrum traject ga je regelmatig live, maar eens is de eerste keer. Apps komen natuurlijk in de app store. Websites worden veilig gehost in het Advanced Datacenter van KPN in Amsterdam Sloterdij. Of gewoon in de cloud, Amazon AWS of Microsoft Azure.

Wij regelen de

Support

Nadat je product live staat, zijn er altijd wel aanpassingen die je wilt laten doen. En soms gaat er ook wel eens iets mis. Hiervoor maken we afspraken. Ons support team staat voor je klaar. Voor grotere wijzigingen plannen we een of meer nieuwe sprints. Wij blijven betrokken.

Hoe nu verder

Vertrouwen gekregen?


Wij hopen het wel. We hebben niet voor niets in 25 jaar ervaring al honderden projecten opgeleverd. Klinkt deze werkwijze goed en wil je aan de slag?

Neem contact met ons op Neem contact met ons op