Drie redenen om te kiezen voor software op maat

Elk bedrijf werkt met software. Denk bijvoorbeeld aan rapportagetools, boekhoudprogramma's of klantenportalen. Veel bedrijven maken gebruik van standaard software: software die al kant-en-klaar op de plank ligt. Toch zijn er steeds meer bedrijven die overstappen naar maatwerk. Waarom kiezen ze hiervoor? Dit zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor software op maat.

1. Software die perfect aansluit op jouw wensen

Het grootste voordeel van software op maat is dat het volledig aansluit op jouw wensen en behoeften. Als klant bepaal je zelf uit welke functionaliteiten je software bestaat. Standaard software is bedoeld om een breder publiek aan te spreken, daarom sluiten bepaalde functies niet aan op jouw bedrijfsprocessen. Daarnaast is de kans groot dat er functies zijn waar je geen gebruik van zult maken, terwijl je hier wel voor betaalt. Op deze manier maak je onnodige kosten. Met maatwerk software bepaal je niet alleen de functionaliteiten, maar heb je ook inspraak in de stijl. Je kunt het volledig in jouw huisstijl laten bouwen, waardoor gebruikers zich sneller 'thuis voelen' en er gemakkelijk mee aan de slag kunnen.

De software wordt ook zo ontworpen dat het kan worden aangepast wanneer jouw bedrijf verandert; als jouw bedrijf groeit, dan veranderen bedrijfsprocessen ook en heb je mogelijk extra functionaliteiten nodig. Bij standaard software zul je in veel gevallen de processen moeten aanpassen op de software, omdat de software deze veranderingen simpelweg niet ondersteunt.

2. Kosten

Omdat je met software op maat zelf bepaalt welke functionaliteiten je website bevat, heb je ook zelf in de hand hoeveel geld je eraan kwijt bent. Sommige bedrijven hebben genoeg aan een software met slechts enkele functionaliteiten en anderen willen een groots opgezet online platform. De software kan zo groot of klein worden als jij wenst.

De tweede reden waarom het kostentechnisch slim is om over te stappen naar software op maat, is omdat het uiteindelijk kan bijdragen aan tijdsbesparing. Een van de belangrijkste speerpunten van software op maat, is dat het zich aanpast naar jouw wensen. Het kan helpen bij het verbeteren van communicatiestromen, samenwerken gemakkelijker maken, processen efficiënter maken. Ook geeft het inzicht en kan het tijd besparen. Hoewel maatwerk duurder kan zijn dan standaard oplossingen, is het op de lange termijn een investering die je terug krijgt.

3. Voorblijven op de concurrenten

Software op maat biedt een duidelijk concurrentievoordeel. Hoe effectief je het ook gebruikt, als jouw concurrent hetzelfde doet, dan behaal je alsnog geen voordeel. Met een maatwerk oplossing kun je functionaliteiten ontwikkelen die onderscheidend zijn. Misschien heb je al een unieke werkwijze ontwikkeld die helpt om voor te blijven op de concurrentie. Het zou zonde zijn als je dit zou moeten aanpassen, omdat de software het proces niet ondersteunt. Met maatwerk behoud je je unieke werkwijze en krijg je de tools om hierin te blijven verbeteren en groeien.

Software op maat met Oberon

Wij maken maatwerk software voor alle functies die jouw bedrijf nodig heeft om te groeien. We ontwikkelen samen een uniek platform voor de lange termijn. Geen enkel vraagstuk is ons te gek; daar worden we alleen maar enthousiast van. Onze vakmensen vinden voor elke uitdaging een oplossing. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je gewoon sparren over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.