IDFA

Festivalplatform dat het hele jaar boeiend blijft

Het grootste documentaire film festival ter wereld kan nog groter. Met een platform dat filmliefhebbers het hele jaar op hun wenken bedient. Met het festival in november als kern. Met een schat aan informatie. Met honderden films die gratis zijn te bekijken.

Naar IDFA.nl
IDFA homepage 2022

Soort platform

Festivalplatform

Oplossingen

Ontwikkeling, lancering en doorontwikkeling.

Technologie

React, Craft CMS, ElasticSearch, Symfony, Fiona integratie, Active Tickets integratie

Meer dan een festival platform, het hele jaar genieten

Het platform faciliteert het jaarlijkse festival. En doet dit met een razendsnelle website. Met mooie verslaglegging. Met een eenvoudig doorzoekbaar programma. Met een blokkenschema en ticketverkoop.

De website biedt ook buiten de festivaltijd genoeg om voor terug te komen. Voor liefhebbers om films te kijken en achtergrond te lezen. Voor professionals om de basis te leggen voor nieuwe filmprojecten en om kennis te delen.

Slimme technologie voor snelle en toegespitste inhoud

Het platform bestaat uit een combinatie van technieken. De website is gebouwd in React. Deze communiceert met een API. Voor content beheer hebben we Craft CMS gekozen. Daarnaast integreert het verschillende bronnen, zoals Fiona voor de film database en ActiveTickets voor de kaartjes. Alles is snel doorzoekbaar door de inzet van Elasticsearch.

de zoek pagina van IDFA
een film overview pagina waar details van een film bekeken kunnen worden
de "become a friend" pagina van IDFA waar mensen kunnen doneren

Samenwerken voor het beste resultaat

IDFA selecteert haar leveranciers op hun kennis en ervaring. Het platform is dan ook tot stand gekomen door de inzet van verschillende partners. Momkai verzorgde UX en design. ActiveTickets doet de kaartverkoop. De planning van het festival en het filmaanbod gebeurt in Fiona. Oberon ontwikkelt, integreert en maakt er een samenhangend geheel van.

Selecties en verhalen van curators zet de redactie eenvoudig online, doordat het CMS met de film database in Fiona is gekoppeld.

Dirk Blikkendaal

IT Director IDFA

ChicksLoveFood

Supersnel naar een favoriet recept

Zit jij met een uitdaging?
We helpen je graag op weg naar de oplossing.
Vrijblijvend.

  • Pick our brains tijdens een gratis consult.
  • Oplossingsgericht on the spot advies.