Collabhouse

Marktplaats en samenwerkingsplatform voor muziekmakers en influencers

Collabhouse is een muzieklicentie- en promotieplatform waar music makers en content creators hun talenten combineren om samen te groeien en geld te verdienen. Dit gebeurt door samenwerkingen (collabs) aan te gaan met elkaar, waarbij muziek van music makers gebruikt wordt in content van content creators om deze te verrijken en streaming-, social- en royalty-inkomsten te verhogen.

Ga naar Collabhouse
Collab market

Product

Platform, NFT Market

Werkzaamheden

Design sprint, UX & UI design, development

Verschillende diensten voor music makers en content creators

Het platform levert op verschillende manieren waarde voor gebruikers. Zo kunnen music makers makkelijk hun muziek uploaden en distribueren naar alle belangrijke streamingdiensten. De Music Library is een plek waar content creators de auteursrechten van een nummer kunnen kopen om hun content mee te verrijken. Op de Collab Market kunnen music makers en content creators met elkaar in contact komen om samenwerkingen aan te gaan. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoe en onder welke voorwaarden ze betaald worden voor hun muziek of content.

Van welke diensten je ook gebruik maakt, alles is terug te vinden in My Collabhouse, waar gebruikers overzichtelijk al hun tracks, samenwerkingen en 'inkomsten-streams' bij elkaar hebben staan.

Music Library

Vind makkelijk passende tracks om je content mee te verrijken

Music maker

Ga een samenwerking aan met een influencer die bij je past

Stats

Real-time informatie over streams en inkomsten

NFT Market voor collectors

Ook als je geen music maker of content creator bent kun je terecht op Collabhouse, namelijk in de NFT Market. Hier kan iedereen investeren in muziek door NFTs aan te schaffen, die recht geven op een deel van de royalty-inkomsten van een track. Music makers kunnen zelf bepalen welk deel van hun toekomstige royalty inkomsten ze willen verkopen via NFTs. Hoe meer views of streams een track heeft, hoe meer inkomsten naar de music maker en de NFT collectors toestromen.

NFT Market

Zoek tracks met royalty-splits

NFT

Koop NFTs van tracks waar je in gelooft

T-Mobile dashboard op mobiel
T-Mobile Nederland

Mijn-omgeving voor in de broekzak

Zit jij met een uitdaging?
We helpen je graag op weg naar de oplossing.
Vrijblijvend.

  • Pick our brains tijdens een gratis consult.
  • Oplossingsgericht on the spot advies.